Modeller og udstyr

Bemærk: Der tages forbehold for fejl, ændrede specifikationer og priser, leverandørsvigt og udgåede varer.

Kabine

CityEL fremstilles fra april 2009 altid med OpenFun-kabinen med kaleche, der lukker tæt for vand og vind, men lader dig køre i fri luft om sommeren.

OpenFun med kaleche OpenFun uden kaleche


Den lukkede  Basic-kabine er udgået af produktion, og det er derfor kun muligt at levere den i de kombinationer, der allerede er fremstillet og står på importørens lager. Ring for at høre nærmere.


Motor
Fra maj 2008 fremstilles CityEL kun med én motortype: FactFour. FactFour-motoren kører afhængigt af batterispænding og gearing mellem 45 og 63 km/t (men kan i princippet geares op til 70). De forskellige hastighedsmuligheder kan ses i den aktuelle prisliste.

FactFour-motoren siges at være "faktor fire" så god som den gamle standardmotor, fordi den dels giver længere rækkevidde, dels bedre hastighed og acceleration, og sidst men ikke mindst har den lavere strømforbrug, der medfører længere levetid for batterierne.

FactFour trækker akslen med en dobbeltkæde, der skal smøres med 4-6 ugers mellemrum.


Farver
Grundprisen giver frit valg mellem seks farver. Derudover er det muligt at vælge frit mellem almindelige eller metallic-farver mod en merpris.

Ekstraudstyr
Der er mulighed for hjulkapsler, indfarvet frontgitter og styrtbøjle, 4-punkt-børnesele, radio med CD og MP3, luksusgulvmåtte, komfortaffjedring med mere. Det er også muligt at forbedre synligheden ved opbremsning ved at få en tredje bremselygte til montering på nakkestøtten.


Batterier

Fra oktober 2009 leveres CityEL altid med litium-jernfosfatbatterier. Denne batteritype har en markant længere holdbarhed og dermed lavere pris pr. kilometer end blybatterier. Vægten er meget lavere end blybatterier med tilsvarende kapacitet, og litiumbatterier kan i modsætning til blybatterier tåle at stå i lang tid uden at være tilsluttet en lader.

Det er muligt at vælge mellem flere forskellige litiumpakker afhængigt af dit behov for hastighed og rækkevidde.


Priser
Priserne for CityEL starter pr. 1/10-2009 ved 91.374 kroner kroner inklusiv moms (73.099,20 uden moms) men ex. levering (3.500 kroner med moms). Denne pris inkluderer det mindste sæt litiumbatterier, der i kapacitet svarer omtrent til de gamle blybatterier.

I oktober 2009 skete der ud over de nye batterimodeller en ændring i prisstrukturen på selve køretøjet: Alle køretøjer leveres nu med den forbedrede High Comfort-affjedring og er forberedt til at kunne arbejde med 48 volt fra starten. Prisen for køretøjet med disse egenskaber er til gengæld faldet en smule, og batteristyringsanlægget er kommet med i køretøjets pris i stedet for i batteriernes. Effekten er at det billigst mulige køretøj fra den nye prisliste er dyrere end den billigste, man kunne få tidligere - men litiumbatteriernes levetid mere end opvejer den højere pris på sigt!

Den hidtil dyrest mulige kombination af køretøj og batterier er faldet næsten 6.500 kroner, og der er kommet et nyt batterisæt med lidt højere kapacitet end den tidligere "topmodel" og mulighed for at vælge en hurtigere lader.


Klik her for at se CityEL-prislisten fra 2012


Afgifter
CityEL har ingen grøn ejerafgift, intet periodisk syn og generelt meget billig forsikring (afhængigt af selskab og anciennitet - ansvarsforsikring er set fra omkring 6-700 kroner, og kasko fra under 2.500). Dertil kommer at køretøjets lave vægt og enkle mekanik giver betydeligt lavere vedligeholdelsesomkostninger end en bil har.
GreenDrive
v/Allan Høiberg
Stubdrupvej 18 · 6000 Kolding OBS: GreenDrive forhandler ikke længere CityEL.
Se forsiden for henvisninger.

Mobil 40 81 57 53